3D surgical planning in Orthognathic Surgery

Jeroen heeft zijn proefschrift verdedigd in het bijzijn van zijn trotse promotores professor Stefaan Bergé en professor Thomas Maal, samen met zijn copromotor dr. Tong Xi. In zijn proefschrift “3D surgical planning in Orthognathic Surgery” heeft Jeroen beschreven hoe 3D digitale technologie, waaronder 3D beeldvorming en virtuele operatieplanning, de voorspelbaarheid van operatieve kaakcorrecties verbeterd heeft.

Jeroen en de rest op het bordes

3D beeldvorming en simulatie zijn inmiddels onmisbaar

In de afgelopen jaren heeft Jeroen op de afdeling Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie) van het Radboudumc, waar hij als stafarts werkt, verschillende onderzoeken verricht naar hoe moderne 3D technologie de MKA-chirurg kan helpen om de nauwkeurigheid van kaakcorrecties te evalueren en te verbeteren. Onder de begeleiding van Tong Xi, mede-eigenaar van Tandartsenpraktijk Grave en als implantoloog werkzaam in onze praktijk, heeft Jeroen kunnen aantonen dat 3D beeldvorming en simulatie onmisbaar zijn geworden in operatieve kaakcorrectie en inmiddels geldt deze digitale werkwijze als de gouden standaard binnen het vak.

Titelpagina van Jeroens proefschrift

De moderne 3D beeldvormingstechnologie is ook geïmplementeerd voor onze patiënten in de praktijk, met name op het gebied van implantologie. Om een voorspelbaar resultaat te kunnen bereiken in complexere casuïstiek, gebruiken onze implantologen, Tong en Jeroen, al enkele jaren de techniek van 3D digitale planning voor implantaten. Deze werkwijze zorgt voor een grotere nauwkeurigheid en verkleint aanzienlijk de risico’s bij het plaatsen van implantaten. Met deze digitale workflow kunnen onze implantologen aan u laten zien waar de uiteindelijke implantaatkronen en implantaatbruggen zullen komen en waar de implantaten best geplaatst kunnen worden. Om de implantaatkronen te maken, gebruikt Jeroen de digitale intra-orale scan in plaats van een afdruk van het gebit. Dit verhoogt niet alleen de nauwkeurigheid, de werkwijze is ook sneller en geeft u veel meer comfort dan het “happen”.

Innovatie in de mondzorg

Jeroen zal zich ook na zijn promotie zich blijven inzetten om de mondzorg verder te innoveren zodat alle patiënten op een voorspelbare manier behandeld kunnen worden. Op dit moment is de focus in zijn onderzoek de digitale workflow van implantologie. Ook in onze praktijk brengt Jeroen hoogwaardige zorg zo dichter bij onze patiënten.

Lees het proefschrift

De geïnteresseerden kunnen het proefschrift van Jeroen lezen via deze link.

Over implantologie

 • Klikgebit of kunstgebit?

  16 mei 2024 30 november -0001

 • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

  21 maart 2024 30 november -0001

 • Implantaten na tandletsel

  15 maart 2024 30 november -0001

 • All-on-6 of all-on-8

  29 februari 2024 30 november -0001