De implantaatplaatsing

Het plaatsen van een implantaat is in onze praktijk een veel uitgevoerde behandeling die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. U voelt geen pijn tijdens de implantaatplaatsing. Een implantaat wordt via een kleine opening door het tandvlees (minimaal invasieve behandeltechniek) in het kaakbot geplaatst. Vanwege de zeer beperkte wond door deze “kijkoperatie” ervaart u weinig pijn na de behandeling. De meeste mensen vinden de klachten meevallen en vergelijken het plaatsen van een implantaat met het trekken van een kies. Als er een aanvullende kaakbotverbreding en/of -verhoging uitgevoerd moet worden, kunt u iets meer last hebben, vaak in vorm van zwelling.

Na de implantaatplaatsing

Na de implantaatplaatsing kunt u uw wang/kaak koelen met een “coldpack”. Wikkel een doek hier omheen zodat u deze niet rechtstreeks op uw huid gebruikt. Hou deze circa 10 minuten tegen de wang/kaak en leg het daarna 10 minuten in de vriezer. Doe dit ongeveer twee uur. Hiermee kunt u de zwelling en blauwe plek zoveel mogelijk voorkomen. Eventuele napijn is te verhelpen met standaard pijnstillers, zoals paracetamol. Een nabloeding komt bijna niet voor omdat de wond doorgaans zeer klein is en er gehecht wordt. Zorg ervoor dat u het wondgebied meerdere malen per dag met een zachte tandenborstel reinigt zodat er geen etensresten in de wond blijven zitten. Op deze manier voorkomt u het ontstaan van een wondinfectie.

Roken na implantaatplaatsing

Roken kan de genezing ongunstig beïnvloeden en kan mogelijk een ontsteking veroorzaken. In het ergste geval kan het implantaat losraken. Daarom is roken na implantaatplaatsing af te raden. Indien u hulp nodig heeft om te stoppen met roken, verwijzen wij u graag naar ikstopnu.nl.

Maak een afspraak

Het plaatsen van implantaten is bij ons een overzichtelijke, voorspelbare en pijnloze behandeling die conform een wetenschappelijk bewezen behandelprotocol wordt uitgevoerd. De eerste consultatie, implantaatplaatsing en nazorg worden door dezelfde implantoloog uitgevoerd. Op deze manier heeft u één duidelijke aanspreekpartner die voor u zorgt en u ontzorgt.

Wilt u een eerste afspraak maken bij onze kliniek? Klik dan op onderstaande knop en vul het afsprakenformulier in of raadpleeg de contactgegevens.

Maak een afspraak

Over implantologie

 • Is all-on-6 geschikt voor u?

  13 juni 2024 30 november -0001

 • Klikgebit of kunstgebit?

  16 mei 2024 30 november -0001

 • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

  21 maart 2024 30 november -0001

 • Implantaten na tandletsel

  15 maart 2024 30 november -0001