Een kunstwortel in uw kaakbot

Uw eigen tanden en kiezen bestaan uit een kroon en een of meerdere wortels die in uw kaakbot vastzitten. Een implantaat is een kunstwortel en lijkt op een holle schroef. Een implantaat wordt in de kaak geplaatst ter vervanging van natuurlijke wortels. Hierdoor is een geplaatst implantaat voor u niet zichtbaar en niet voelbaar. U voelt geen verschil tussen een natuurlijke wortel en een implantaat.

Veilige en duurzame vervanging

Het implantaat vervangt de wortel van uw tand of kies. Het vermogen van een implantaat om te kunnen vastgroeien in het kaakbot werd in de jaren vijftig ontdekt door professor Brånemark in Zweden. Sinds die tijd is er wereldwijd veel onderzoek gedaan naar implantaten. Implantologie heeft zich klinisch en wetenschappelijk bewezen als een veilige en duurzame vervanging van natuurlijke tanden en kiezen.

Wat zijn implantaten?

Lichaamsvriendelijk materiaal

Een implantaat wordt gemaakt van titanium. Titanium is lichaamsvriendelijk materiaal dat in de medische wereld veel toegepast wordt, zoals bijvoorbeeld ook in kunstgewrichten. Dit betekent dat een titaniumimplantaat door het lichaam wordt geaccepteerd en het in staat is om, na plaatsing, vast te groeien aan uw kaakbot. Sinds kort bestaan ook de metaalvrije zirconia implantaten. Deze keramische implantaten hebben meerdere voordelen maar ze zijn relatief kostbaar en zijn nog niet geschikt om in elke situatie gebruik te worden.

Implantaat van titaniumImplantaat van zirconia

Afbeelding links: titanium
Afbeelding rechts: zirconia

Maak een afspraak

Het plaatsen van implantaten is bij ons een overzichtelijke, voorspelbare en pijnloze behandeling die conform een wetenschappelijk bewezen behandelprotocol wordt uitgevoerd. De eerste consultatie, implantaatplaatsing en nazorg worden door dezelfde implantoloog uitgevoerd. Op deze manier heeft u één duidelijke aanspreekpartner die voor u zorgt en u ontzorgt.

Wilt u een eerste afspraak maken bij onze kliniek? Klik dan op onderstaande knop en vul het afsprakenformulier in of raadpleeg de contactgegevens.

Maak een afspraak

Over implantologie

 • Is all-on-6 geschikt voor u?

  13 juni 2024 30 november -0001

 • Klikgebit of kunstgebit?

  16 mei 2024 30 november -0001

 • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

  21 maart 2024 30 november -0001

 • Implantaten na tandletsel

  15 maart 2024 30 november -0001