NVOI-gecertificeerde implantologen

Implantologen zijn tandarts-specialisten die zich gespecialiseerd hebben in het plaatsen van implantaten in de kaak. Om ervoor te zorgen dat de behandeling pijnloos verloopt en dat een implantaat zich na plaatsing in de kaak vast kan groeien, is het van belang dat de implantaatplaatsing zorgvuldig en vakkundig wordt uitgevoerd.

Jeroen Liebregts en Tong Xi zijn beide NVOI-gecertificeerde implantologen. Deze certificering staat garant voor kwaliteit en deskundigheid. De certificering wordt uitgereikt en gecontroleerd door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). De beoordeling vindt plaats door een commissie die toetst of de uitgevoerde behandelingen en de praktijk voldoen aan internationale en wetenschappelijk gefundeerde criteria. De toetsing heeft betrekking op zowel het functioneren van de implantoloog als van de praktijk. Bij een positieve beoordeling volgt de erkenning tot NVOI-gecertificeerde implantoloog. De erkenning is een kwaliteitskeurmerk. Er zijn circa 200 NVOI-gecertificeerd implantologen werkzaam in Nederland.

Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgen

In tegenstelling tot overige NVOI-gecertificeerd implantologen in de regio Nijmegen, zijn Jeroen Liebregts en Tong Xi tevens Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgen (MKA-chirurgen). Dit betekent dat ze meer chirurgische kennis, ervaring en vaardigheden hebben dan een tandarts-implantoloog. Voor het behoud van de NVOI-certificering (erkenning) voldoen onze NVOI-gecertificeerde implantologen aan ervaringseis (het uitvoeren van een minimum aantal behandelingen per jaar). Beide heren volgen en geven jaarlijks bij- en nascholing.

Over implantologie

 • Kan een implantaat ontsteken?

  26 februari 2021 30 november -0001

 • Optimalisatie van je lachlijn; white esthetics, pink esthetics en symmetrie

  18 februari 2021 30 november -0001

 • Wat is het verschil tussen een all-on-4 oplossing en een klikgebit?

  28 januari 2021 30 november -0001

 • Het optimale tijdstip voor het plaatsen van implantaten

  14 januari 2021 30 november -0001