Intakeafspraak op verwijzing

Expertise Kliniek voor Implantologie Grave is een verwijspraktijk voor implantologie. U komt bij ons als u tandvervanging nodig heeft of als u problemen heeft met uw huidige implantaten. Hiervoor heeft u een verwijsbrief van uw eigen tandarts nodig. Het is handig als uw tandarts de verwijsbrief rechtsstreeks naar ons stuurt, met de relevante röntgenfoto’s. Uw tandarts kan de verwijsinformatie ook via de link op onze website naar ons sturen.

Zodra de verwijsbrief bij ons binnen is, kunt u telefonisch of per email een afspraak bij ons maken voor de eerste intake. In sommige gevallen vraagt uw tandarts ons om contact met u in te plannen voor een afspraak op korte termijn. In deze gevallen kunt u een telefoon van onze praktijk verwachten. We proberen een intakeafspraak voor u in te plannen binnen een termijn van 4 weken. In geval van spoed, zoals een directe voortandvervanging bij trauma, proberen we u binnen een week te zien. Als u tandeloos bent, een kunstgebit draagt en geen tandarts heeft, kunt u ons bellen voor een intakeafspraak zodat we uw mondsituatie kunnen beoordelen en onderzoeken of we iets voor u kunnen betekenen.

Voorbereiding op de intakeafspraak

Nadat u een afspraak bij ons gemaakt heeft voor een intakeafspraak, willen we u vragen om enkele documenten, liefst vóór de intakeafspraak naar ons te sturen. U kunt ook de onderstaande documenten meenemen naar de eerste consultafspraak.

  • Uw actuele medicatielijst. Deze lijst bevat alle medicijnen die u momenteel gebruikt en de dosering ervan, plus mogelijke allergiën. Deze medicatielijst kunt u kosteloos opvragen bij uw apotheek.
  • Relevante röntgenfoto’s van uw gebit. Als uw tandarts recent röntgenfoto’s (<1 jaar) gemaakt heeft van uw gebit of van de tanden/kiezen waar het om gaat, vraag uw tandarts om deze rontgenfoto’s naar ons te mailen. Hierdoor kunnen we een betere inschatting maken over uw hulpvraag en hoeven we niet dezelfde röntgenfoto’s nogmaals te maken.
  • Als u in het verleden implantaten heeft laten plaatsen en u de intakeafspraak gemaakt heeft omdat er problemen zijn met deze implantaten/klikgebit, neem een implantaatpaspoort mee. Een implantaatpaspoort bevat alle technische gegevens van de eerder geplaatste implantaten, zoals het merk, type, diameter, lengte en de interne connective. Met deze informatie kunnen we beoordelen of we de kroon/brug/klikgebit op de eerdere geplaatste implantaten kunnen repareren/vervangen. Uw tandarts heeft doorgaans deze informatie in uw medisch dossier. U kunt contact met uw tandarts opnemen om deze informatie schriftelijk naar ons te sturen.

Tijdens de intakeafspraak

Het doel van de intakeafspraak is om uw hulpvraag en huidige mondsituatie te verkennen zodat we een behandelplan voor u kunnen opstellen dat aansluit op uw wensen en uw persoonlijke situatie. Daarnaast is het van belang dat we kennis met elkaar maken zodat we een vertrouwensrelatie kunnen opbouwen gedurende de gehele behandeling. Een deel van patiënten die we voor intake zien zijn angstig of terughoudend omtrent een implantaatbehandeling. We kunnen een dergelijk gevoel begrijpen en zullen u op een passende manier begeleiden tijdens de behandeling. Met de modern technieken die we toepassen is een implantaatbehandeling in de meeste gevallen een korte en pijnloze beleving. Van patiënten die we in het verleden behandeld hebben, horen we dat de nabezwaren na een implantaatbehandeling niet meer is dan na het trekken van een kies, vaak nog minder. Ook deze aspecten van een eventuele implantaatbehandeling zullen we toelichten tijdens de intakeafspraal. Voor de intakeafspraak brengen we kosten bij u in rekening voor het consult (J01 en/of J02) en de eventueel gemaakte röntgenfoto’s (X10 en/of X21).

Na de intakeafspraak

Nadat u het voorgestelde behandelplan van ons uitgelegd heeft gekregen, inclusief de voor- en nadelen, alternatieven en behandelkosten, kunt u een vervolgafspraak direct inplannen voor de implantaatbehandeling. Als u nog wilt nadenken of u de voorgestelde behandeling wil ondergaan, kunt u ons op een later tijdstip gerust laten weten of u een behandeling wil ondergaan. Het is aan u om te beslissen of u een behandeling wil ondergaan. U ontvangt na de intakeafspraak een email van ons met de complete kostenbegroting, inclusief de behandelkosten en de eventuele techniekkosten.

Vergoeding van de behandelkosten

De behandelkosten voor een implantaatbehandeling worden vaak deels gedekt door uw aanvullende tandartsverzekering tot een bepaalde maximum. U dient de door ons afgegeven kostenbegroting voor te leggen aan uw aanvullende tandartsverzekering om te kijken of een deel van de kosten vergoed zal worden en wat uw eigen bijdrage voor de implantaatbehandeling zal zijn. Als uw implantaatbehandeling mogelijk onder de basisverzekering valt kunnen wij een machtigingsaanvraag indienen bij uw zorgverzekeraar. Als het om letselschade gaat, kunt u zelf de kostenbegroting voorleggen aan uw letselschade verzekering om te kijken of u in aanmerking komt voor vergoeding van de behandelkosten. We kunnen niet in geval van letselschade altijd een machtiging rechtstreeks indienen bij uw verzekeraar. Ons doel is om transparantie te geven in de totale behandelkosten zodat u weet wat u kwijt bent aan een implantaatbehandeling in onze praktijk.

Maak een afspraak

Wilt u een intakeafspraak maken bij onze kliniek? Vraag uw tandarts om een verwijsbrief en neem contact met ons op voor een intakeafspraak. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak

Over implantologie

  • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

    21 maart 2024 30 november -0001

  • Implantaten na tandletsel

    15 maart 2024 30 november -0001

  • All-on-6 of all-on-8

    29 februari 2024 30 november -0001

  • All-on-6: zes implantaten

    22 februari 2024 30 november -0001