Nadelen van een kunstgebit

Wanneer u uw volledige gebit mist, heeft u doorgaans een kunstgebit (ook prothese genoemd). Een kunstgebit wordt gemaakt op de vorm van uw kaken, zodat deze goed aansluit en wordt los in de mond gedragen.

Geen eigen wortels meer in uw kaak

Omdat er geen eigen wortels meer in uw kaak aanwezig zijn, wordt het kaakbot niet meer functioneel belast. Hierdoor slinkt uw kaakbot. Uw kaak verandert van vorm, uw kunstgebit niet en daardoor sluit uw kunstgebit in de loop van tijd steeds minder goed aan op uw kaken. U kunt kleefpasta gebruiken om meer houvast te geven aan uw kunstgebit. U kunt ook een nieuw kunstgebit laten maken. Op een gegeven moment zal dit niet meer volstaan.

Uw kunstgebit wordt te groot

Uw kunstgebit wordt als het ware te groot en te slecht passend voor uw geslonken kaak en gaat steeds losser zitten. Het wordt steeds moeilijker voor u om uw kunstgebit goed in de mond te houden. Spreken en eten worden lastiger en u krijgt een ‘ingevallen’ gezicht, ingevallen mondhoeken en uitstekende kin.

Ouder uitzien door gebitsverlies

Ouder uitzien door gebitsverlies

De oplossing: een klikgebit

De oplossing is te vinden in een klikgebit. Dit is een kunstgebit dat wordt vastgeklikt op twee (of meer) implantaten met drukknoppen of op een staaf. De implantaten worden onder lokale verdoving geplaatst. De behandeling duurt tussen de 20 en 30 minuten en is geheel pijnloos.

Hoogwaardige technieken

Omdat we in de Expertise Kliniek voor Implantologie Grave met hoogwaardige technieken werken, kunnen de implantaten door kleine openingen door het tandvlees in de kaak geplaatst worden. Hierdoor is de wond beperkt en heeft u na de behandeling weinig pijn en zwelling. Na de inhelingsperiode van 2 tot 3 maanden kan er een staaf of drukknoppen op de implantaten gemaakt worden, samen met een nieuw kunstgebit (het klikgebit).

Nobel 2 drukknoppen klikgebit

2 drukknoppen klikgebit

Stop het slinkproces van uw kaak

Met implantaten stopt u het slinkproces van uw kaak en blijft uw prothese stevig vastzitten op de implantaten. Het klikgebit kunt u zelf in en uit uw mond nemen. U dient uw klikgebit elke nacht uit te doen. Dit voorkomt het ontstaan van ontsteking bij de implantaten.

Daarnaast dient u ook dagelijks uw implantaten en steg (een staaf voor het vastklikken van een klikgebit tussen twee implantaten) te poetsen met een tandenborstel of rager. Het nastreven van een goede mondhygiëne is zeer belangrijk voor het goed functioneren van het klikgebit op de lange termijn. Elk jaar komt u bij ons terug voor een periodieke controle van de implantaten en kliksysteem zodat problemen tijdig kunnen worden geholpen.

Een behandeling met minder complicaties

Onze visie om in een hecht implantologieteam te werken, met aandacht voor persoonlijke wensen en volgens een wetenschappelijk bewezen behandelprotocol, wordt niet alleen gedeeld door talloze tevreden patënten. Voor u betekent een behandeling bij ons minder complicaties en minder herstelwerkzaamheden.

Door ons kwalitatief goed en gestructureerd aanpak hebben grote zorgverzekeraars zoals VGZ en CZ onze kliniek als de preferente en gecontracteerde partner voor implantologie (klikgebit) in de regio. Voor u betekent dit een maximale vergoeding voor de implantaatbehandeling en een optimale (na)zorg.

Maak een afspraak

Over implantologie

  • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

    21 maart 2024 30 november -0001

  • Implantaten na tandletsel

    15 maart 2024 30 november -0001

  • All-on-6 of all-on-8

    29 februari 2024 30 november -0001

  • All-on-6: zes implantaten

    22 februari 2024 30 november -0001