De oplossing voor stevige tanden en een stralende lach

Van oudsher hebben kunstgebitten miljoenen mensen geholpen om hun glimlach en kwaliteit van leven te herstellen na het verlies van tanden. Echter hebben traditionele kunstgebitten hun beperkingen en kunnen leiden tot problemen zoals verminderde stabiliteit, verlies van kaakbot en esthetische zorgen.

Gelukkig heeft de tandheelkunde niet stilgestaan. De opkomst van geavanceerde implantatietechnologieën heeft geleid tot een revolutionaire oplossing: het klikgebit. Dit moderne alternatief biedt niet alleen verbeterde stabiliteit en functionaliteit, maar ook een esthetische en comfortabele oplossing voor patiënten met ontbrekende tanden.

In dit artikel

In dit artikel bespreken we uitgebreid de overgang van een traditioneel kunstgebit naar een klikgebit. We duiken in de nadelen van een kunstgebit, verkennen de voordelen van een klikgebit en ontrafelen de technieken erachter. Bovendien delen we waarom goede mondhygiëne essentieel is voor langdurig succes en hoe onze aanpak kan resulteren in een behandeling met minder complicaties.

Nadelen van een kunstgebit

Hoewel een kunstgebit een oplossing kan bieden voor het verlies van tanden, zijn er enkele nadelen verbonden aan deze traditionele prothese.

Geen eigen wortels meer in uw kaak

Wanneer tanden verloren gaan en worden vervangen door een kunstgebit, ontbreekt het aan stimulatie van het kaakbot omdat er geen natuurlijke wortels meer aanwezig zijn. Dit leidt tot resorptie, waarbij het kaakbot langzaam slinkt vanwege gebrek aan belasting. Na verloop van tijd kan dit resulteren in een verandering van de kaakvorm, waardoor het kunstgebit minder goed past en losser komt te zitten.

Verminderde kauwkracht en smaakbeleving

Een kunstgebit kan de kauwkracht verminderen in vergelijking met natuurlijke tanden, wat het vermogen om voedsel effectief te kauwen kan beïnvloeden. Dit kan leiden tot problemen met het verteringsproces en zelfs tot voedingsdeficiënties. Bovendien kunnen kunstgebitten de smaakbeleving verminderen, omdat ze het gehemelte bedekken en daarmee de smaakreceptoren in de mond beïnvloeden.

Esthetische nadelen

Een kunstgebit kan na verloop van tijd zijn pasvorm verliezen en losser gaan zitten, wat esthetische problemen kan veroorzaken zoals een ingevallen gezicht, mondhoeken en kin. Dit kan het zelfvertrouwen van de drager aantasten en leiden tot sociale ongemakken.

Ouder uitzien door gebitsverlies

Ouder uitzien door gebitsverlies

De oplossing: een klikgebit

Een klikgebit biedt een innovatieve oplossing voor de problemen die gepaard gaan met traditionele kunstgebitten. Hieronder worden de voordelen van een klikgebit uitgelicht.

Verbeterde stabiliteit en functionaliteit

Een klikgebit wordt ondersteund door implantaten die in het kaakbot worden geplaatst. Hierdoor wordt de prothese stevig verankerd, waardoor het niet alleen comfortabeler zit, maar ook de kauwkracht en spraakfunctie verbetert. Dit resulteert in een betere functionaliteit van het gebit, vergelijkbaar met natuurlijke tanden.

Behoud van kaakbot en gezichtsstructuur

Door implantaten te gebruiken, wordt het kaakbot gestimuleerd en behouden, waardoor resorptie wordt voorkomen. Dit helpt bij het behoud van de kaakstructuur en voorkomt de esthetische nadelen die gepaard gaan met een slinkende kaak, zoals een ingevallen gezicht.

Verbeterde smaakbeleving en zelfvertrouwen

Een klikgebit is ontworpen om het gehemelte niet te bedekken, waardoor de smaakreceptoren in de mond vrij blijven. Dit resulteert in een verbeterde smaakbeleving bij het eten. Bovendien biedt de verbeterde stabiliteit van het klikgebit meer zelfvertrouwen aan de drager, waardoor ze vrijer kunnen praten, lachen en eten in sociale situaties.

Hoogwaardige technieken voor implantologie

Bij de Expertise Kliniek voor Implantologie Grave maken we gebruik van geavanceerde technieken voor het plaatsen van implantaten, wat resulteert in een effectievere en minder invasieve behandeling voor onze patiënten.

Minimaal invasieve implantatie

Met behulp van geavanceerde technologieën kunnen implantaten met kleine incisies door het tandvlees worden geplaatst, waardoor de behandelingsduur en het ongemak voor de patiënt worden geminimaliseerd. Deze minimaal invasieve benadering resulteert ook in sneller herstel en minder postoperatieve pijn en zwelling.

Precisie en maatwerk

Dankzij geavanceerde beeldvormingstechnieken zoals 3D-scans kunnen implantaten nauwkeurig worden geplaatst op basis van de specifieke anatomie van elke patiënt. Dit zorgt voor een betere integratie van de implantaten met het kaakbot en verbetert de algehele stabiliteit en duurzaamheid van het klikgebit.

Nobel 2 drukknoppen klikgebit

2 drukknoppen klikgebit

Individueel afgestemde behandelplannen

Elke patiënt heeft unieke behoeften en anatomische kenmerken, daarom wordt bij de Expertise Kliniek voor Implantologie Grave elk behandelplan individueel afgestemd op de specifieke situatie van de patiënt. Dit maatwerk zorgt voor optimale resultaten en tevredenheid bij onze patiënten.

Stop het slinkproces van uw kaak

Een van de belangrijkste voordelen van een klikgebit is het vermogen om het slinkproces van de kaak te stoppen, waardoor de gezichtsstructuur behouden blijft en esthetische problemen worden voorkomen.

Behoud van kaakbotdichtheid

Door implantaten in het kaakbot te plaatsen, wordt de natuurlijke belasting van het bot hersteld, wat de resorptie van het kaakbot voorkomt. Dit behoud van kaakbotdichtheid zorgt ervoor dat het gezicht zijn natuurlijke vorm behoudt en voorkomt problemen zoals ingevallen gezichtskenmerken en verminderde stabiliteit van het kunstgebit.

Langdurige stabiliteit

Implantaten bieden een stabiele basis voor het klikgebit, waardoor het niet alleen stevig op zijn plaats blijft, maar ook de kauwkracht en functionaliteit verbetert. Dit resulteert in een comfortabeler en natuurlijker gevoel bij het dragen van het klikgebit, waardoor patiënten met meer vertrouwen kunnen genieten van hun dagelijkse activiteiten.

Goede mondhygiëne voor langdurig succes

Voor langdurig succes van uw klikgebit is het essentieel om een goede mondhygiëne te handhaven. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden:

Dagelijkse reiniging van implantaten en kliksysteem

Het is belangrijk om dagelijks uw implantaten en het kliksysteem van het klikgebit te reinigen met een tandenborstel of rager. Dit helpt bij het verwijderen van tandplak en voedselresten, waardoor ontstekingen en infecties worden voorkomen.

Regelmatige controle en onderhoud

Elk jaar is het noodzakelijk om terug te keren naar de implantologiekliniek voor een periodieke controle van de implantaten en het kliksysteem. Tijdens deze controles kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden opgespoord en behandeld, waardoor de levensduur van het klikgebit wordt verlengd.

Een behandeling met minder complicaties

Onze aanpak in de Expertise Kliniek voor Implantologie Grave heeft geleid tot een significante vermindering van complicaties en een betere algehele behandelervaring voor onze patiënten.

Hecht implantologieteam en persoonlijke aandacht

Wij geloven in een hecht team van implantologen die samenwerken om de beste zorg te bieden aan onze patiënten. Met persoonlijke aandacht voor elke patiënt en een focus op hun individuele behoeften, streven we ernaar om de behandeling zo comfortabel en effectief mogelijk te maken.

Wetenschappelijk onderbouwd behandelprotocol

Onze behandelprotocollen zijn gebaseerd op wetenschappelijk bewijs en jarenlange ervaring in de implantologie. Door vast te houden aan bewezen methoden en technieken kunnen we de risico's minimaliseren en de slagingskans van de behandeling maximaliseren.

Door onze kwalitatief hoogstaande en gestructureerde aanpak hebben grote zorgverzekeraars zoals VGZ en CZ onze kliniek erkend als de preferente en gecontracteerde partner voor implantologie (klikgebit) in de regio. Dit resulteert in een maximale vergoeding voor de implantaatbehandeling en een optimale nazorg voor onze patiënten.

Maak een afspraak

Over implantologie

 • Is all-on-6 geschikt voor u?

  13 juni 2024 30 november -0001

 • Klikgebit of kunstgebit?

  16 mei 2024 30 november -0001

 • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

  21 maart 2024 30 november -0001

 • Implantaten na tandletsel

  15 maart 2024 30 november -0001