Nauwkeurige timing, planning en uitvoering

Wanneer u één of meerdere voortanden verliest, is het vervangen van deze voortanden door implantaten en implantaatkronen de behandeling van eerste keus. Om een mooi en functioneel resultaat te kunnen bereiken, is een nauwkeurige timing, planning en uitvoering van deze behandeling erg belangrijk.

Onze implantologen van Expertise Kliniek voor Implantologie Grave proberen de behandelduur zo kort mogelijk te houden door het toepassen van de moderne techniek van directe implantaatplaatsing. Hierbij wordt het implantaat direct in uw kaakbot geplaatst nadat de gebroken of ontstoken tandwortel verwijderd is. Daarna wordt een passende tijdelijke voorziening voor u geplaatst zodat u onze praktijk niet verlaat met een ontsierend gat in de voortandregio.

3D digitale intra-orale scan

Na de inhelingsperiode van het implantaat, doorgaans tussen de drie en zes maanden, kan de definitieve kroon op het implantaat gemaakt worden. In onze praktijk maken we eerst een 3D digitale scan van uw tandboog en bepalen we de implantaatpositie. Op deze manier kunnen we op een zeer nauwkeurige manier de vorm van uw tandboog, de positie van het implantaat en uw beet vastleggen. Deze informatie sturen we digitaal naar het tandtechnisch laboratorium zodat de implantaatkroon vervaardigd kan worden.

3D digitale intra-orale scan

Michiel Wouters Tandtechniek

Om te zorgen dat de implantaatkroon die uw voortand vervangt netjes in uw tandenrij past en ook een natuurlijke uitstraling heeft, kiezen we in een dergelijk geval ervoor om met één van de beste tandtechnische laboratoria in Nederland te werken, Michiel Wouters Tandtechniek. Michiel Wouters Tandtechniek is gevestigd in Rosmalen (naast ’s-Hertogenbosch) en is een begrip in de tandheelkundige wereld sinds zijn 20-jarig bestaan. Onder de leiding van de zeer ervaren porselein technicus Michiel Wouters wordt er een eigen unieke vorm aan elke implantaatkroon gegeven die in uw situatie past en aan uw wensen voldoet. Er worden hoogwaardige en originele componenten van fabrikanten gebruikt zodat de implantaatkroon aan een hoog kwaliteitseis kan voldoen.

Afbakken aan de stoel

Om de implantaatkroon een mooie vorm en kleur te geven, vragen we u een tweetal keer bij Michiel Wouters in Rosmalen langs te gaan nadat het implantaat door ons gescand is. De eerste keer wordt de kleur en positie van uw implantaat beoordeeld. Aan de hand daarvan wordt de keramiek-onderstructuur op basis van de intra-orale scan gemaakt, gepast en zo nodig gecorrigeerd. Ook wordt er tijdens die eerste sessie samen met u gekeken wat uw wensen zijn met betrekking tot de vorm en kleur.

Tijdens de 2e sessie (3 weken later) wordt het porselein laag voor laag in de juist vorm, kleur en textuur op de implantaatkroon aangebracht. Deze wordt direct in het laboratorium afgebakken en weer in uw mond gepast, totdat het eindresultaat optimaal is. Dit proces noemt men het “afbakken aan de stoel” en duurt gemiddeld 4 uur. Er is een aangename ruimte bij Michiel Wouters Tandtechniek aanwezig waar u kunt ontspannen of werken.

Implantaatkroon de juiste kleur gevenLinks de implantaatkroon voor het afbakken, rechts na het afbakken

Als het “afbakken aan de stoel” klaar is, neemt u de kroon direct mee naar onze praktijk. Onze implantoloog zal de implantaatkroon op uw implantaat plaatsen. Er dient minimaal 3 weken te zitten tussen de 1e en 2e afspraak bij Michiel Wouters.

Bleken? Let op!

Als u voornemen heeft om uw tanden te bleken, is het verstandig om uw tanden te bleken voordat de implantaatkroon vervaardigd wordt. Er dient minimaal twee weken tussen de laatste bleeksessie en het “afbakken aan de stoel” te zijn. In deze twee weken treedt er altijd kleurterugval op (kleurverandering naar de kleur vóór het bleken) en is het niet mogelijk om een goede kleurbepaling doen voor uw definitieve implantaatkroon. Vergeet dit niet om een optimaal esthetisch resultaat te kunnen bereiken!

Bespreek uw wensen

Geef bij het maken van een implantaatkroon in de voortandregio graag aan wat uw wensen zijn. Op deze manier kunnen onze implantologen samen met u een behandelplan maken dat aan uw wensen voldoet. Wil u een afspraak bij één van onze implantologen maken? Vraag een verwijsbrief aan bij uw tandarts en neem contact met ons op.

Neem contact op

Over implantologie

 • Klikgebit of kunstgebit?

  16 mei 2024 30 november -0001

 • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

  21 maart 2024 30 november -0001

 • Implantaten na tandletsel

  15 maart 2024 30 november -0001

 • All-on-6 of all-on-8

  29 februari 2024 30 november -0001