Een perfect passende kroon op het implantaat

Wanneer het gaat om het vervangen van een verloren tand of kies, is het essentieel om niet alleen het implantaat optimaal te plaatsen, maar ook om een kroon te maken die perfect past op het implantaat. De kroon is het zichtbare deel in de mond en speelt een cruciale rol bij het kauwen en bijten.

Voor een optimaal eindresultaat is het dus van groot belang om de juiste technologieën en methoden te gebruiken bij het vervaardigen van de kroon op het implantaat.

Digitaal scannen van implantaten

Hoe wordt de kroon gemaakt?

Om een kroon op een implantaat te kunnen maken, wordt traditioneel een gebitsafdruk gemaakt van het implantaat na de inhelingsperiode. Hierbij wordt een afdruklepel gevuld met afdrukpasta en over het implantaat geplaatst. Hoewel dit proces redelijk nauwkeurig is, ervaren patiënten dit vaak als onprettig en tijdrovend.

Daarentegen wordt er nu steeds vaker gebruik gemaakt van geavanceerde digitale scanmethoden, die een nauwkeuriger, comfortabeler en sneller alternatief bieden voor traditionele gebitsafdrukken.

Digitale gebitsafdruk

De digitale gebitsafdruk is een moderne benadering die traditionele methoden overstijgt. Met behulp van een intra-orale scanner worden gedetailleerde 3D-beelden van het gebit en het implantaat vastgelegd. Deze methode biedt diverse voordelen:

 • Comfortabeler voor de patiënt, zonder de ongemakken van traditionele afdrukmethoden.
 • Sneller proces, met minder wachttijd en herhaalde afspraken.
 • Nauwkeuriger resultaten, waardoor de kroon perfect op het implantaat past.

Deze geavanceerde technologie verhoogt niet alleen het comfort voor de patiënt, maar verbetert ook de algehele kwaliteit en precisie van de behandeling.

Voordelen van digitale scans: snelheid, nauwkeurigheid en comfort

Het gebruik van digitale scans biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele methoden:

 • Snelheid
  Het scannen van implantaten is aanzienlijk sneller dan het nemen van traditionele afdrukken, waardoor behandelingen efficiënter worden uitgevoerd.
 • Nauwkeurigheid
  Digitale scans bieden uiterst gedetailleerde 3D-beelden, wat resulteert in een nauwkeuriger pasvorm en esthetiek van de kroon.
 • Comfort
  Patiënten ervaren minder ongemak en stress tijdens het scannen, waardoor de algehele ervaring veel prettiger is.

Het integreren van deze geavanceerde technologieën in onze praktijk stelt ons in staat om hoogwaardige zorg te bieden die voldoet aan de behoeften en verwachtingen van onze patiënten.

Maak een afspraak voor een nauwkeurige en comfortabele behandeling

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die de Expertise Kliniek voor Implantologie Grave u kan bieden? Neem dan nu contact met ons op en maak een afspraak voor een consult!

Maak een afspraak

Over implantologie

 • Klikgebit of kunstgebit?

  16 mei 2024 30 november -0001

 • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

  21 maart 2024 30 november -0001

 • Implantaten na tandletsel

  15 maart 2024 30 november -0001

 • All-on-6 of all-on-8

  29 februari 2024 30 november -0001