Delen van ervaring en kennis

Dr. Jeroen Liebregts en dr. Tong Xi zijn kaakchirurgen en implantologen met veel expertise op het gebied van orale implantologie en innovaties in de mondzorg. Naast patiëntbehandelingen op verwijzing van tandartsen uit het hele land, zijn dr. Liebregts en dr. Xi actief op het gebied van onderwijs, onderzoek en nascholing van tandartsen en kaakchirurgen in het binnen- en buitenland.

Het Nederlandse Tijdschrift van Tandheelkunde (NTvT), hét toonaangevende wetenschappelijke blad voor tandartsen in Nederland, nodigt belangrijke experts, interessante onderzoekers en boeiende ervaringsdeskundigen uit hun kennis en ervaring met de anderen te delen. Een maand geleden heeft het NTvT dr. Jeroen Liebregts, onze implantoloog en hoofd van het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Radboudumc, gevraagd om een podcast op te nemen tijdens de DentalExpo in Amsterdam RAI.

Nieuwste ontwikkelingen binnen digitale tandheelkunde

In de podcast heeft Jeroen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale tandheelkunde en 3D virtuele behandelplanning uitgelegd. Deze nieuwe techonologie vereenvoudigt veelal complexe behandelingen in de praktijk. Een voorbeeld is het vervangen van het nemen van afdrukken (happen) door 3D digitale mondscans. Hiermee kunnen kronen en bruggen op implantaten zeer nauwkeurig gemaakt worden, zonder dat u kokhalsneigingen krijgt van het happen zoals voorheen. Daarnaast worden alle complexe implantologiebehandelingen in onze expertise kliniek voor implantologie in 3D gepland, zodat de behandeling op een voorspelbare manier en de ingreep met minder grotere wonden, pijn en ongemak uitgevoerd worden.

Daarnaast heeft dr. Jeroen Liebregts in de podcast uitgelegd dat niet alles wat nieuw is beter is. Alleen hetgeen dat de patientenzorg daadwekelijk ten goede komt zonder de behandelkosten significant te verhogen wordt in de dagelijkse monzorg in onze praktijk gebruikt. Hij heeft ook zijn visie over de belangrijkste ontwikkelingen in de komende jaren in de mondzorg toegelicht.

Beluister de podcast

De podcast van de NTvT is gratis te beluisteren op ntvt.podbean.com. U bent van harte welkom om naar deze podcast te luisteren als u interesse heeft:

We zijn er trots op dat onze implantologen hoogwaardige implantologische zorg dicht bij huis hebben gebracht voor al onze patienten!

Over implantologie

 • Klikgebit of kunstgebit?

  16 mei 2024 30 november -0001

 • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

  21 maart 2024 30 november -0001

 • Implantaten na tandletsel

  15 maart 2024 30 november -0001

 • All-on-6 of all-on-8

  29 februari 2024 30 november -0001