Duurzaam en stabiel

Bij een all-on-8 implantaatbehandeling worden er in totaal acht implantaten geplaatst op de posities van de voortand (centrale incisief), hoektand (cuspidaat), kleine kies (premolaar) en grote kies (molaar) geplaatst, oftewel posities 1-3-4-6 of 1-3-5-6, wat zorgt voor een evenwichtige verdeling van de belasting. Deze methode is bijzonder geschikt voor patiënten die een duurzame en stabiele oplossing wensen aangezien het gebruik van acht implantaten een optimale verdeling van de kauwkrachten biedt.

In dit artikel

In dit artikel lichten we de all-on-8 behandeling verder uit. Klik op één van de onderstaande vragen om direct meer te lezen:

Voordelen van all-on-8

De voordelen van all-on-8 zijn:

 • Er wordt met 3 tot 4 kleinere brugsegmenten gewerkt. Schade aan één segment betekent niet het verlies van de gehele constructie. De reparaties en onderhoud zijn makkelijker uit te voeren.
 • Er is de mogelijkheid om met volledig monolithische bruggen te werken, dat betekent zonder een metalen onderstructuur. Op deze manier komen de kleur en translucentie (lichtdoorlatendheid, een belangrijk aspect voor een natuurlijk ogende tand) van de brug nagenoeg overeen met natuurlijke tanden en kiezen.
 • Deze behandeling is bekend om zijn betrouwbare resultaten. Het verlies van een implantaat kan makkelijk worden ondervangen door een nieuw brugsegment te vervaardigen. De kans op implantaatverlies is ook minder omdat de implantaten niet zwaar belast worden vanwege de evenwichtige verdeling in de tandboog.

Nadelen van all-on-8

De nadelen van all-on-8 zijn:

 • De behandelkosten zijn hoog aangezien er acht implantaten geplaatst moeten worden.
 • Deze optie is alleen mogelijk als de anatomische situatie het plaatsen van implantaten op alle gewenste locaties toelaat. Een zorgvuldige behandelplanning met 3D scan en geleide implantaatplaatsing met 3D geprinte boormal zijn nodig om een voorspelbaar resultaat te garanderen.

Is all-on-8 de juiste oplossing voor u?

Bij het kiezen van de juiste behandelstrategie is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met de huidige situatie van uw gebit maar ook met de lange termijn vooruitzichten. Elke behandeloptie heeft zijn voordelen en kan worden aangepast aan uw specifieke omstandigheden en behoeften. In onze kliniek helpen we u bij het maken van de juiste keuze.

Implantaatplaatsing bij all-on-8

In de afbeeldingen hieronder staan de verschillende posities waar implantaten geplaatst kunnen worden voor een all-on-8 oplossing. Daarnaast verduidelijken de afbeeldingen hoe verschillende brugdelen bij all-on-8 mogelijk zijn (met dank aan dr. Norré).

All-on-8: acht implantaten

All-on-8: acht implantaten

All-on-8: acht implantaten

All-on-8: acht implantaten

Neem contact op

Neem contact op met Expertise Kliniek voor Implantologie Grave voor meer informatie of een persoonlijk consult. Samen werken we aan een duurzame oplossing voor uw gebit. Klik op de onderstaande knop!

Neem contact op

Over implantologie

 • Klikgebit of kunstgebit?

  16 mei 2024 30 november -0001

 • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

  21 maart 2024 30 november -0001

 • Implantaten na tandletsel

  15 maart 2024 30 november -0001

 • All-on-6 of all-on-8

  29 februari 2024 30 november -0001