Directe tandvervanging door een implantaat

Een ongeval zit soms in een klein hoekje. Een val van de (e)fiets, of een bal tegen de voortanden. Het gebit kan snel beschadigd raken door een ongeval. Als een deel van de kroon is afgebroken, kan de tand vaak gevuld worden of voorzien worden van een kroon. Als de wortel ook is gebroken, is het verwijderen van de tand doorgaans de enige oplossing.

Het is fijn als de tand meteen vervangen kan worden na een ongeval. Een moderne en wetenschappelijk bewezen techniek is het direct vervangen van de beschadigde voortand door een implantaat. Hierbij wordt de beschadigde wortel voorzichtig verwijderd. In de ruimte waar de wortel heeft gezeten, kan in veel gevallen meteen een implantaat geplaatst worden. De ruimte tussen het kaakbot en het implantaat wordt opgevuld met kunstbot. Op het geplaatst implantaat kan vaak ook meteen een noodkroon geplaatst worden. Op deze manier hoeft u geen voortand te missen door het ongeval, wat esthetisch en functioneel gezien zeer gewenst is. Als het implantaat na enkele maanden goed is ingegroeid in het kaakbot, wordt de definitieve porselein kroon gemaakt op het implantaat.

Tandongeval? Denk aan een tandongevallenverzekering!

Onvoorziene kosten

Een directe tandvervanging na een ongeval door middel van een implantaat is een voorspelbare behandeling. Onze implantologen hebben ruime ervaring met het plaatsen van implantaten onder deze lastige omstandigheden. Tegelijkertijd brengt het ongeval wel onvoorziene kosten met zich mee. De kosten van een directe tandvervanging zijn iets meer dan 2000 euro. Als u een tandartsverzekering heeft, worden deze kosten deels tot een bepaalde maximum per jaar vergoed. Als u geen tandartsverzekering heeft, komen deze kosten voor uw eigen rekening.

Overweeg een tandongevallenverzekering

Aangezien een tandongeval in een klein hoekje zit en het herstellen van gebitsschade kostbaar is, kunt u een tandongevallenverzekering overwegen. Deze verzekering vergoedt doorgaans het plaatsen van nieuwe tanden/kiezen of het rechtzetten van verplaatste tanden/kiezen. Oftewel de kosten die u maakt om schade aan uw gebit die is ontstaan na een ongeval te laten herstellen. De premie van een tandongevallenverzekering is vaak relatief laag en zit zelfs bij sommige pakketverzekeringen. De vergoeding bedraagt vaak minimaal 5000 tot 10000 euro, een ruime dekking voor een tandongeval. Denk daarom hieraan als u tegen het eind van het jaar aan het oriƫnteren bent voor uw verzekeringen in een nieuwe jaar.

Bel ons voor advies

Als laatste is het verstandig om nooit zo maar uw voortand te laten verwijderen zonder een concreet stappenplan hoe deze te vervangen! U kunt hiermee de kans tot een snelle en mooi eindresultaat te komen verspelen. Heeft u een ernstige traumatische beschadiging van uw voortand? Bel dan direct naar onze kliniek voor advies en behandeling. Klik op de onderstaande knop!

Neem contact op

Over implantologie

 • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

  21 maart 2024 30 november -0001

 • Implantaten na tandletsel

  15 maart 2024 30 november -0001

 • All-on-6 of all-on-8

  29 februari 2024 30 november -0001

 • All-on-6: zes implantaten

  22 februari 2024 30 november -0001