Een uniek maar beproefd behandelconcept

Als u het merendeel van uw tanden heeft verloren of wanneer u veel functie en esthetische problemen ervaart van uw resterende tanden, is het vanzelfsprekend dat u daarvoor op zoek zult gaan naar een voorspelbare en duurzame oplossing. Veel mensen kiezen voor een kunstgebit. Omdat men in geval van een kunstgebit veel kauwvermogen en kauwcomfort zal inleveren, hebben velen het voorkeur voor een vaste gebitsconstructie op implantaten.

All-on-4 : slechts 4 implantaten per kaak noodzakelijk

All-on-4 is een unieke oplossing waarmee u direct een nieuwe start kunt maken met vaste tanden. Het is een klinisch en wetenschappelijk beproefd concept die de voordelen combineren van een vaste brugconstructie met directe plaatsing van implantaten. Als u kiest voor een all-on-4 behandeling, beschikt u op dezelfde dag over uw nieuwe (tijdelijke) vast gebit dat zich afsteunt op 4 implantaten. Na het voorzichtig verwijderen van uw resterende tanden, plaatst onze implantoloog 4 implantaten direct op strategische locaties in de kaak, zonder bijkomende botopbouw en sinuslift. Op deze 4 implantaten wordt een 3D vervaardigde tijdelijke vast gebit bevestigd. Op deze manier verlaat onze praktijk na de all-on-4 behandeling met een vastzittend gebit, in plaats van met een vaak pijnlijk en loszittend conventioneel kunstgebit.

All-on-4: een vast gebit op implantaten

Voordelen van all-on-4 ten opzichte van een conventionele brugconstructie

De all-on-4 behandeling heeft enkele grote voordelen ten opzicht van een conventionele brugconstructie op implantaten in een tandeloze kaak:

 • Slechts 4 implantaten per kaak noodzakelijk
  Om een lange brugconstructie in een tandeloze kaak te ondersteunen worden er doorgaans 6 tot wel 10 implantaten in de kaak geplaatst. Bij een all-on-4 behandeling, hoeven er slechts 4 implantaten in de kaak geplaatst te worden. Dit is mogelijk door een betere verdeling van de implantaten in de kaak. Dit bereiken we door een 3D planning van de implantaatplaatsing van te voren te maken zodat we de implantaten zeer nauwkeurig op de strategische plaatsen kunnen positioneren. Op deze manier heeft u minder nabezwaren, maakt u minder kosten en wordt de nazorg vereenvoudigd.
 • Directe plaatsing van een vast gebit op dezelfde dag
  Volgens het conventionele behandelconcept worden de implantaten doorgaans 3 tot 12 maanden na het verwijderen van uw tanden geplaatst. In de tussentijd draagt u een tijdelijk kunstgebit met een verhemelte bedekking, met een beperkte stabiliteit en comfort. Bij een all-on-4 behandeling, slaat u de fase van een tijdelijk kunstgebit over. Na het verwijderen van uw resterende tanden, worden er 4 implantaten direct door dezelfde wond geplaatst. Op deze 4 implantaten wordt er direct een tijdelijke vast gebit geplaatst, die natuurlijk eruit ziet en aanvoelt.
 • Geen uitgebreide botopbouw en sinuslift vereist
  Bij een all-on-4 behandeling hoeven we geen uitgebreide botopbouw en sinuslift uit te voeren zoals bij conventionele implantologie gebruikelijk is. Er is bijna nooit te weinig kaakbot voor handen in dit behandelconcept omdat de implantaten direct in de kaak geplaatst worden na het verwijderen van de resterende tanden. Deze implantaten behouden het kaakbot en voorkomt het slinken van de kaak. Hierdoor wordt een extra chirurgische ingreep zoals botopbouw en sinuslift overbodig gemaakt. Met een all-on-4 behandeling, beleeft u daarom minder pijn, zwelling en kans op complicaties. U heeft binnen slechts één dag vaste tanden in plaats van na een lange en vaak frustrerende periode.

All-on-4: een vast gebit op implantaten

Meteen geniet van vaste tanden

Het belangrijkste voordeel van een all-on-4 behandeling is het feit dat u meteen kunt genieten van vaste tanden. Met de direct geplaatste vaste tanden kunt u na de behandeling gaan eten. Het vaste gebit ziet er natuurlijk uit en heeft geen kunststof basis noch verhemelte bedekking. Het kauwen voelt ook natuurlijk aan, net als u eigen tanden. Dit is ook het grootste verschil in vergelijking met een klikgebit op implantaten. In geval van een slecht functionerend klikgebit, kunt u ook een all-on-4 behandeling overwegen.

Omdat veel mensen tegen de lange procedure op zien die vaak van toepassing is bij tandvervaging door implantaten, is de beproefde all-on-4 behandeling een laagdrempelige en minder ingrijpende oplossing. Om deze behandeling mogelijk te maken wordt er eerst een consultafspraak ingepland om uw gebitssituatie door te nemen, de behandelprocedure te bespreken en een begroting voor u op te stellen. Deze afspraak wordt gevolgd door het maken van een 3D scan van uw kaken en een virtuele computerplanning van de plaatsing van implantaten. Daarna volgt de definitieve behandeling. De all-on-4 behandeling neemt veel minder tijd in beslag, vereist geen extra chirurgische botopbouw en sinuslift en staat garant voor een optimaal comfort voor u.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? We horen graag van u! Klik op de onderstaande knop.

Maak een afspraak

Over implantologie

 • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

  21 maart 2024 30 november -0001

 • Implantaten na tandletsel

  15 maart 2024 30 november -0001

 • All-on-6 of all-on-8

  29 februari 2024 30 november -0001

 • All-on-6: zes implantaten

  22 februari 2024 30 november -0001