Kosteneffectief en stabiel

Wanneer er voorin de kaak onvoldoende botbreedte en/of te weinig tandvlees aanwezig is, kan een uitgebreide botopbouw en tandvleestransplantatie nodig zijn om acht implantaten op de gewenste posities in de tandboog te plaatsen. Om de behandelduur te verkorten en de complexiteit en invasiviteit van chirurgie te beperken, is de all-on-6 behandeling een goed alternatief. Bij de all-on-6 behandeling worden er zes implantaten in de kaak geplaatst op de posities van de voortand (incisief), hoektand (cuspidaat), kleine kies (premolaar) of grote kies (molaar) (1-3-5 of 2-4-6) om twee tot drie brugsegmenten te ondersteunen. De all-on-6 behandeling is een kosteneffectieve oplossing die veel comfort en stabiliteit biedt, vooral in gevallen waar acht implantaten niet mogelijk zijn.

In dit artikel

In dit artikel lichten we de all-on-6 behandeling verder uit. Klik op één van de onderstaande vragen om direct meer te lezen:

Voordelen van all-on-6

De voordelen van all-on-6 zijn:

 • Ook in dit geval wordt er met 2 tot 3 brugsegmenten gewerkt. Er is daarom sprake van een modulaire oplossing. Dit betekent dat schade aan één segment vrij makkelijk opgelost kan worden door het beschadigde brugdeel te repareren of vervangen.
 • Het is mogelijk om volledig monolithische te werken. De brug heeft door het onderbreken van een metalenonderstructuur een natuurlijke kleur en translucentie.
 • Onderzoeken laten zien dat de lange termijn van all-on-6 goed zijn. Er is een hoge 10-jaarseoverleving, oftewel na 10 jaar functioneert nog meer dan 92% van de geplaatste bruggen.
 • Kostentechnisch gezien is een all-on-6 oplossing gunstiger dan een all-on-8 oplossing.

Nadelen van all-on-6

De nadelen van all-on-6 zijn:

 • Als het achterste implantaat verloren gaat, is chirurgie nodig om de situatie op te lossen. Hierbij dient er een of twee nieuwe brugsegmenten gemaakt worden.
 • Een zorgvuldig behandelplanning met behulp van 3D scan en geleide implantaatplaatsing is nodig om de implantaten nauwkeurig te kunnen plaatsen. Ervaring en vaardigheid van de behandelaar speelt hierin een belangrijke rol.

Is all-on-6 de juiste oplossing voor u?

Bij het kiezen van de juiste behandelstrategie is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met de huidige situatie van uw gebit maar ook met de lange termijn vooruitzichten. Elke behandeloptie heeft zijn voordelen en kan worden aangepast aan uw specifieke omstandigheden en behoeften. In onze kliniek helpen we u bij het maken van de juiste keuze.

Implantaatplaatsing bij all-on-6

In de afbeeldingen hieronder staan de verschillende posities waar implantaten geplaatst kunnen worden voor een all-on-6 oplossing (met dank aan dr. Norré).

all-on-6: zes implantaten

all-on-6: zes implantaten

all-on-6: zes implantaten

all-on-6: zes implantaten

Neem contact op

Neem contact op met Expertise Kliniek voor Implantologie Grave voor meer informatie of een persoonlijk consult. Samen werken we aan een duurzame oplossing voor uw gebit. Klik op de onderstaande knop!

Neem contact op

Over implantologie

 • Klikgebit of kunstgebit?

  16 mei 2024 30 november -0001

 • Advies voor nazorg na een implantaatbehandeling

  21 maart 2024 30 november -0001

 • Implantaten na tandletsel

  15 maart 2024 30 november -0001

 • All-on-6 of all-on-8

  29 februari 2024 30 november -0001